Biftek s hráškovým pyré a batáty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2765 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 265 g
- Sodík 518 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 106.6 mg
- Draslík 939.8 mg
- Vláknina 2369.3 mg
- Vitamín A 2369.3 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Batáty omyjeme a i se slupkou necháme 20 minut povařit v 1 l vroucí vody, poté vyjmeme a necháme vystydnout. Maso osolíme, opepříme, po obvodu omotáme anglickou slaninou a zajistíme provázkem.
-
2
50 ml oleje rozpálíme v pekáčku, zprudka na něm osmahneme maso po dobu pěti minut, poté odstavíme z plotny, na každý kousek masa dáme lžičku másla a dáme zapéct na 8 minut do trouby rozpálené na 190°C.
-
3
Mezitím pokrájíme uvařené batáty na čtvrtiny, obalíme je v grilovacím koření a necháme ve fritovacím hrnci osmažit ve zbytku rozpáleného oleje.
-
4
Hrášek uvaříme ve vroucí vodě po dobu tří minut, poté ještě horký propasírujeme přes sítko, Můžeme též rozmixovat v mixéru. Dochutíme solí, cukrem a pepřem. Upečené maso servírujeme horké s batátovými chipsy a hráškovým pyré.