Notice: Undefined variable: category_path in /var/www/clients/client0/web2/web/catalog/controller/product/recipe.php on line 342Warning: implode(): Invalid arguments passed in /var/www/clients/client0/web2/web/catalog/controller/product/recipe.php on line 342 Biftek s hráškovým pyré a batáty | Receptarium.cz

Biftek s hráškovým pyré a batáty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2765 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 265 g
  • Sodík 518 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 106.6 mg
  • Draslík 939.8 mg
  • Vláknina 2369.3 mg
  • Vitamín A 2369.3 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Batáty omyjeme a i se slupkou necháme 20 minut povařit v 1 l vroucí vody, poté vyjmeme a necháme vystydnout. Maso osolíme, opepříme, po obvodu omotáme anglickou slaninou a zajistíme provázkem.

  • 2

    50 ml oleje rozpálíme v pekáčku, zprudka na něm osmahneme maso po dobu pěti minut, poté odstavíme z plotny, na každý kousek masa dáme lžičku másla a dáme zapéct na 8 minut do trouby rozpálené na 190°C.

  • 3

    Mezitím pokrájíme uvařené batáty na čtvrtiny, obalíme je v grilovacím koření a necháme ve fritovacím hrnci osmažit ve zbytku rozpáleného oleje.

  • 4

    Hrášek uvaříme ve vroucí vodě po dobu tří minut, poté ještě horký propasírujeme přes sítko, Můžeme též rozmixovat v mixéru. Dochutíme solí, cukrem a pepřem. Upečené maso servírujeme horké s batátovými chipsy a hráškovým pyré.

Komentáře k receptu