Mandlové žemličky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 563 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 12 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 246.1 mg
 - Draslík 176.1 mg
 - Vláknina 5480 mg
 - Vitamín A 5480 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 5.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z hladké mouky, másla, moučkového cukru, 2 žloutků, mletých mandlí a nastrouhané citronové kůry vypracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout nejméně 1 hodinu.
 - 
                                2
Z těsta vykrajujeme silnější proužky a splétáme je po třech jako žemle. Povrch potřeme rozšlehaným žloutkem.
 - 
                                3
Žemličky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme je ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.