Pečenky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 539 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 25 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 82.5 mg
 - Draslík 1011.3 mg
 - Vláknina 12210 mg
 - Vitamín A 12210 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 49.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 150 °C.
 - 
                                2
Brambory pečlivě omyjeme, rozpůlíme, neloupeme. Takto připravené brambory dáme na plech a pečeme v předehřáté troubě zhruba půl hodiny. Vpíchnutím vidličky zjistíme, zda jsou brambory upečené.
 - 
                                3
V mezičase nakrájíme šunku na nudličky, česnek prolisujeme. Do rozpuštěného másla dáme lehce smažit šunku a česnek.
 - 
                                4
Upečené brambory polijeme osmaženou šunkou s česnekem a máslem.