Podkrkonošské kyselo
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 125 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 8 g
- Sodík 1549 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 36.7 mg
- Draslík 310.9 mg
- Vláknina 1343 mg
- Vitamín A 1343 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Propláchnuté sušené houby, kmín a opláchnutý uzený bůček dáme vařit do části vývaru. Ve zbytku vlažného vývaru rozmícháme chlebový kvásek. Uvařený bůček vyjmeme a do získaného vývaru zavaříme rozmíchaný kvásek. 
- 
                                2Uzený bůček nakrájíme na drobné kostky a spolu s cibulkou jemně nakrájenou a dorůžova osmahnutou na másle s brambory nakrájenými na kostky přidáme také do vývaru. 
- 
                                3Polévku vaříme a když jsou brambory měkké, přimícháme rozkvedlaná vejce a necháme je srazit. 
- 
                                4Kyselo dle potřeby osolíme a krátce povaříme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        