Páj s kuřecím masem
Suroviny
- 250 g Brambory
 - 200 g Kuřecí prsa
 - 150 g Žampiony čerstvé
 - 250 g Listové těsto
 - 300 ml Mléko polotučné
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Pórek
 - 2 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
 - 1 polévková lžíce Hořčice
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 477 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 278 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 58.9 mg
 - Draslík 742.9 mg
 - Vláknina 10786.2 mg
 - Vitamín A 10786.2 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.7 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory a maso nakrájíme na kostky, pórek na kolečka a žampióny na plátky.
 - 
                                2
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme maso a restujeme 5 minut. Přisypeme pórek a žampióny a restujeme dalších 5 minut. Zasypeme moukou, promícháme a podlijeme mlékem. Jakmile se směs začne vařit, vmícháme hořčici, přisypeme brambory a posekanou šalvěj. Nezapomeneme osolit a opepřit. Vaříme na mírném ohni 10 minut.
 - 
                                3
Z listového těsta vyválíme 2 placky, které ořízneme na velikost pekáčku. První placku položíme na dno, na ni nalijeme směs s masem a přikryjeme druhou plackou z listového těsta. Potřeme máslem a dáme zapéct. Pečeme při střední teplotě 45 minut.
 - 
                                4
Podáváme s čerstvou zeleninou jako samostatný pokrm.