Ostrá omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 605 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 64 g
 - Sodík 68 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 248.1 mg
 - Vláknina 1539.7 mg
 - Vitamín A 1539.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do misky nalijeme olej a ocet, přidáme sůl a pepř.
 - 
                                2
Petrželku, kerblík, estragon, cibuli, pažitku a kapary pokrájíme najemno a přisypeme do mísy. Přidáme lžíci hořčice a podle chuti chilli papričku. Vše důkladně promícháme. Ostrost omáčky závisí na množství cayenského pepře a velikosti papričky.
 - 
                                3
Omáčka je vhodná k telecímu a skopovému masu.