Lepkavý mrkvový dort s broskvemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 358 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 68 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 40.9 mg
 - Draslík 93.6 mg
 - Vláknina 2683.9 mg
 - Vitamín A 2683.9 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme mouku se sodou. Přidáme nastrouhanou mrkev, nasekané broskve a promícháme. Zvlášť v misce ušleháme do hustého krému hnědý cukr s olejem a vejci. Směs přidáme do těsta. Přemístíme do vymazané dortové formy a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů cca 45 min. Dort je hotový, když se těsto přestane lepit na špejli.
 - 
                                2
Mezitím si připravíme sirup. V kastrůlku zahříváme za stálého míchání broskvovou šťávu s cukrem, koňakem a mletým zázvorem, dokud se cukr nerozpustí. Přivedeme k varu a na mírném ohni mícháme asi 5 min. do zhoutnutí.
 - 
                                3
Dort vyklopíme z formy, přelijeme horkým sirupem a podáváme ještě teplý.