Polévka z vepřových žeber
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 778 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 59 g
- Sodík 1181 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 202.5 mg
- Draslík 991.1 mg
- Vláknina 6777.8 mg
- Vitamín A 6777.8 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Do hrnce vložíme vepřová žebra, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kuličky nového koření, celého pepře, bobkový list, kousek cibule, přivedeme k varu a vaříme hodinu. Vývar scedíme, maso obereme od kosti, trochu pokrájíme a vrátíme ho do polévky. Polévku znovu přivedeme k varu. 
- 
                                2Brambory očistíme, nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme, přisypeme do polévky, povaříme, dochutíme polévkovým kořením a majoránkou. Polévku odstavíme a horkou podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        