Škvarkové bochánky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 300 g Vepřové škvarky
  • 10 g Sůl
  • 20 g Tuk
  • 500 g Mouka polohrubá
  • 50 g Droždí
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 441 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 726 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 81.8 mg
  • Draslík 242.7 mg
  • Vláknina 5000 mg
  • Vitamín A 5000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme mouku, sůl, rozdrobené droždí, přidáme vejce, přilijeme vlažné mléko a vypracujeme tuhé těsto. Prohněteme a necháme chvilku kynout. Škvarky trochu pokrájíme a přimícháme do těsta. Necháme ještě 20 minut kynout, pak těsto rozválíme na silnější plát, z něj vykrajujeme menší kolečka, ty vyskládáme na tukem pomazaný plech, povrch bochánků potřeme žloutkem rozkvedlaným v troše mléka a vložíme do trouby. Pečeme asi půl hodiny dozlatova.

  • 2

    Vychladlé bochánky používáme jako běžné pečivo.

Komentáře k receptu