Zeleninový salát s toastem
Suroviny
- 150 g Sýr Eidam cihla 30%
 - 150 g Sýr Eidam uzený 45%
 - 150 g Šunka dušená
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Rajčata
 - 0.5 ks Zelí hlávkové bílé
 - 2 ks Paprikové lusky čerstvé
 - 1 ks Okurka salátová
 - 1 špetka Sůl
 - 8 plátek Chléb toastový
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 655 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 555 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 57 g
 - Cholesterol 24.8 mg
 - Draslík 659.2 mg
 - Vláknina 11546.2 mg
 - Vitamín A 11546.2 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 48.2 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Okurku a rajčata nakrájíme na kousky. Zelí nakrájíme na proužky, papriky a cibuli na kousky. Vše promícháme, osolíme a dáme 2 lžíce olivového oleje.
 - 
                                2
Toast pomažeme máslem, dáme na něj plátek šunky, poté eidam a nakonec plátek uzeného sýra.
 - 
                                3
Přiklopíme druhým plátkem a dáme zapéct do toastovače.