Anna brambory

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 675 g Brambory
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Oregano čerstvé
  • 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 214 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 211 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 730.5 mg
  • Vláknina 9130 mg
  • Vitamín A 9130 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zapékací mísu vymažeme rozpuštěným máslem. Brambory nakrájíme na tenké plátky a vysušíme je. Dno zapékací mísy poklademe vrstvou brambor, pokapeme máslem a posypeme čtvrtinou sekaného oregana a tymiánu. Osolíme a opepříme. Takto pokračujeme ve vrstvení, dokud vše nespotřebujeme. Horní vrstvu brambor pomažeme máslem a zapékací mísu zakryjeme a v předehřáté troubě pečeme 90 minut při teplotě 190 stupňů Celsia.

  • 2

    Brambory musí být zlatavé. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu