Čočkový salát s estragonem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 412 kcal
 - Sacharidy 64 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 1572 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 63 g
 - Cholesterol 3.6 mg
 - Draslík 903.6 mg
 - Vláknina 20665 mg
 - Vitamín A 20665 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.5 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Červená čočka se nemusí namáčet, takže ji jen propláchneme pod tekoucí vodou, rovnou nasypeme do hrnce, zalijeme zeleninovým vývarem a uvaříme doměkka. Stačí vařit jen 10 minut, aby se nerozpadla. Cibuli nakrájíme nadrobno, petrželku a estragon posekáme najemno.
 - 
                                2
Scezenou vařenou čočku nasypeme do mísy a přisypeme cibuli. Petrželku s estragonem zalijeme octem, vínem, přidáme hořčici, worcester, sůl, pepř, cukr, promícháme a tímto dresinkem zalijeme čočku, promícháme a necháme uležet.
 - 
                                3
Takto připravený čočkový salát je vhodný ke grilovaným masům.