Holoubata s pomerančovou šťávou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 473 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 541 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 270 mg
 - Draslík 827.4 mg
 - Vláknina 2704 mg
 - Vitamín A 2704 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 53.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Holoubata opláchneme, osušíme, podélně rozpůlíme, potřeme solí a pepřem.
 - 
                                2
Rozpálíme v ohnivzdorné nádobě olej a holoubata orestujeme. Omyjeme neoloupaný pomeranč, rozpůlíme, nakrájíme na plátky a přidáme k masu, 5 minut smažíme. Smícháme pomerančovou šťávu, sherry, sójovou omáčku a část přilijeme k holoubatům. Pod pokličkou dusíme 90 minut. Postupně přiléváme zbylou omáčku.
 - 
                                3
Hotová holoubata vyndáme. Vypečenou šťávu podlijeme vodou, prohřejeme a přecedíme, hotový pokrm šťávou nakonec polijeme.