Velikonoční nádivka z mikrovlnné trouby
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 319 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 325 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 43.9 mg
 - Draslík 168.3 mg
 - Vláknina 756.3 mg
 - Vitamín A 756.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uzené i vařené maso nakrájíme na malé kousky, kopřivy nasekáme, nakrájené žemle namočíme do vývaru, vejce rozšleháme se solí, pepřem a všechny suroviny promícháme.
 - 
                                2
Skleněnou mísu dobře vymažeme máslem, připravenou směs rozložíme do mísy, kterou vložíme do mikrovlnné trouby, přiklopíme víkem a necháme 6 minut dusit. Hotovou nádivku vytáhneme z trouby, přikrytou 2 minuty necháme odležet, po vychladnutí krájíme na porce.