Polévka drožďová
Suroviny
- 1 kostka Polévkové kostky Vitana
- 1 kostka Droždí
- 0.25 ks Celer bulvový
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Cibule
- 1 hrst Cuketa
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Libeček
- 1.5 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 93 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 4 g
- Sodík 322 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 44.9 mg
- Draslík 282 mg
- Vláknina 4697.2 mg
- Vitamín A 4697.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájenou a oloupanou cibuli osmahneme na másle a rozdrobíme droždí.
-
2
Přidáme vajíčko a nasypeme strouhanku, kterou mírně osmahneme. Zalijeme 1,5l vody a povaříme.
-
3
Přidáme nastrouhanou zeleninu a libeček, který zvýrazní chuť polévky.
-
4
Povaříme 10 minut a na talíři ozdobíme petrželkou.