Salát z rybích jiker - Taramosalata
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 479 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 374 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 124.7 mg
 - Draslík 149.2 mg
 - Vláknina 4010.8 mg
 - Vitamín A 4010.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.2 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Krajíce chleba rozkrájíme na menší kousky, vložíme do kastrůlku a zalijeme vodou, necháme 15 minut namáčet. Poté vymačkáme vodu, rozmixujeme, přidáme jikry, mixujeme dál a za stálého mixování přiléváme olej, mixujeme na hladkou krémovou kaši. Přidáme podle chuti pepř, nakonec dochutíme vymačkanou citrónovou šťávou a ještě chvilku mixujeme.
 - 
                                2
Hotovou omáčku přeložíme do vhodné kuchyňské nádoby, před podáváním udržujeme v lednici.