Jablečný džem s jeřabinami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 286 kcal
 - Sacharidy 72 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 4 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 72 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 107.8 mg
 - Vláknina 3800 mg
 - Vitamín A 3800 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka i jeřabiny omyjeme, otrháme stopky, jablka rozkrojíme a odstraníme jadřince. Obojí vložíme do kastrolu, zalijeme vodou, rozvaříme doměkka a prolisujeme sítem.
 - 
                                2
Poté přisypeme cukr, promícháme a povaříme do zhoustnutí. Horký džem rozdělíme do sklenic, důkladně uzavřeme a necháme vychladnout. Uložíme na temném a suchém místě.