Zelená paprika nakládaná s červeným zelím
Suroviny
- 30 g Sůl
 - 20 g Sůl
 - 10 g Kmín celý
 - 50 g Cukr krystal
 - 40 g Cukr krystal
 - 0.25 kávová lžička Nové koření celé
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
 - 2 ks Bobkový list
 - 5 dl Ocet kvasný lihový
 - 7.5 dl Voda pitná
 - 0.5 dl Olej rostlinný
 - 1 kg Zelí hlávkové bílé
 - 1 kg Paprika zelená
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 142 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 1964 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 371.4 mg
 - Vláknina 8975.7 mg
 - Vitamín A 8975.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 117.3 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zelené papriky očistíme, důkladně omyjeme a odstraníme semínka. Ze zelí odloupneme svrchní listy, omyjeme, rozkrojíme a nasekáme na tenké nudličky. Promícháme se solí, cukrem a kmínem a necháme odležet.
 - 
                                2
Mezitím povaříme vodu s octem, solí, cukrem, pepřem, novým kořením a bobkovým listem a necháme vychladnout.
 - 
                                3
Poté zelí vymačkáme a naplníme jím papriky. Rozdělíme do sklenic, zalijeme nálevem. Na povrch přilijeme olej. Sklenice převážeme dvojitým celofánem a uchováme na temném a studeném místě.