Fazolky v šunkové omáčce
Suroviny
- 500 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
 - 70 g Máslo čerstvé
 - 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 250 g Smetana 33% (šlehačka)
 - 200 g Šunka dušená
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Feferony
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1.5 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 314 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 292 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 76.5 mg
 - Draslík 115.8 mg
 - Vláknina 3548.2 mg
 - Vitamín A 3548.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sterilizované fazolky scedíme, necháme okapat. Osolenou vodu v hrnci přivedeme k varu a v ní doměkka uvaříme okapané fazolky. Uvařené fazolky opět scedíme a necháme okapat.
 - 
                                3
Ve velké pánvi rozehřejeme máslo, přidáme drobně nakrájenou cibuli a osmahneme ji dozlatova. Potom přisypeme mouku a stálým mícháním připravíme světlou jíšku. Smetanu smícháme se 2 dl vody a zalijeme jíšku, do které vložíme na kousky nakrájenou šunku. Vše dobře promícháme a chvilku povaříme.
 - 
                                5
Následovně omáčku dochutíme solí, pepřem, přidáme nadrobno nasekanou feferonku. Nakonec vložíme na tenké plátky nakrájený česnek, připravené fazolky a vše ještě dobře prohřejeme.
 - 
                                7
Hotové jídlo porcujeme na jednotlivé talíře a s vhodnou přílohou podáváme.