Sterilovaný salát z čerstvých rajčat
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 58 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 659 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 395.2 mg
 - Vláknina 4000 mg
 - Vitamín A 4000 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.2 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tvrdší červená rajčata očistíme, důkladně omyjeme a krátce spaříme vroucí vodou. Po vyjmutí oloupeme, nakrájíme na kolečka, odstraníme semínka a rozdělíme do sklenic.
 - 
                                2
Cukr, sůl a ocet rozmícháme ve vodě, převaříme, necháme vychladnout a poté roztokem zalijeme rajčata. Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 3 minut od bodu varu. Vyjmeme a uložíme na temném a studeném místě.