Fusilli s bylinkovou omáčkou a rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 586 kcal
 - Sacharidy 78 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 2499 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 76 g
 - Cholesterol 38.6 mg
 - Draslík 303.5 mg
 - Vláknina 9862.5 mg
 - Vitamín A 9862.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.3 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 64 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, sýr nastrouháme, bylinky posekáme najemno. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem, orestujeme, přilijeme rajčata i s nálevem, přidáme bylinky, osolíme, opepříme, povaříme asi 10 minut a přimícháme smetanu. Nakonec vmícháme těstoviny, prohřejeme, rozdělíme na talíře, posypeme sýrem a podáváme.