Pěna z bílé čokolády s likérem a pistáciemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 642 kcal
 - Sacharidy 56 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 78 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 49.3 mg
 - Draslík 236.7 mg
 - Vláknina 89773.3 mg
 - Vitamín A 89773.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.9 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 156.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smetanu s vanilkovým cukrem v kastrůlku svaříme, stáhneme ze sporáku, ihned přidáme na malé kousky nakrájenou čokoládu. Stálým mícháním čokoládu ve smetaně rozpustíme, necháme vychladnout.
 - 
                                2
Do jiného kastrůlku vlijeme studené mléko, vložíme vyškrabanou vanilkovou dřeň, přisypeme pudinkový prášek, vanilkový a krupicový cukr. Vše dobře promícháme, na mírném ohni za stálého míchání uvaříme pudink. Stáhneme ze sporáku, ihned vmícháme likér a dobře promícháme.
 - 
                                3
Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku, kterou smícháme s vychladlou čokoládovou pěnou, přimícháme drobně nasekané pistáciové oříšky.
 - 
                                4
Lžicí nabíráme porce z připravené pěny, jako kopečky pokládáme na dezertní talíře. Přelijeme omáčkou, ozdobíme nastrouhanou čokoládou a servírujeme.