Dušená rýže s úhořem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 269 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 632 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 63 mg
 - Draslík 284.3 mg
 - Vláknina 2085 mg
 - Vitamín A 2085 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.3 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěného a vykuchaného úhoře omyjeme, osušíme a stáhneme kůži. Do kastrůlku vlijeme rybí vývar, sójovou omáčku, ocet, rýžové víno, přidáme cukr a přivedeme k varu. Přiložíme úhoře, vaříme zvolna 8 minut. Rybu necháme vychladnout a naporcujeme. Vývar vyvaříme o polovinu a necháme také vychladnout.
 - 
                                2
Z dušené rýže vytvarujeme na talířcích pevné kopečky, pokapeme vychladlým vývarem z úhoře, navrch položíme kousek ryby, potřeme pastou wasabi, posypeme pažitkou a podáváme.