Bramborové šulánky s mákem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 551 kcal
- Sacharidy 96 g
- Tuky 13 g
- Sodík 234 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 76.3 mg
- Draslík 847.6 mg
- Vláknina 11900 mg
- Vitamín A 11900 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Brambory oloupeme a uvaříme do měkka. Necháme vychladnout a pak je nastrouháme najemno na struhadle. Přidáme vejce, sůl, mouku a krupici a vytvarujeme hladké těsto (je-li příliš husté, zředíme ho vodou). 
- 
                                2Z bramborového těsta vytvoříme tvary jaké nás napadne – buď rukama hady, nebo pomocí různých tvořítek. 
- 
                                3Bramborové šulánky vaříme v osolené vodě – až vyplavou, tak ještě aspoň 5 minut. 
- 
                                4Ještě teplé je namočíme v rozpuštěném másle a obalíme ve směsi z máku a obou cukrů. 
- 
                                5Podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        