Silná masová polévka
Suroviny
- 500 g Hovězí oháňka
- 0.5 ks Celer bulvový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Petržel kořen
- 1 ks Vepřové nožičky
- 2 ks Telecí nožičky
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý celý
- 1.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 5764 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 561 g
- Sodík 2730 mg
- Bílkoviny 488 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 2375.6 mg
- Draslík 5337.5 mg
- Vláknina 28942 mg
- Vitamín A 28942 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 213.2 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Do studené vody dáme maso a sůl a vaříme 2 hodiny. 
- 
                                2Přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu a koření a vaříme doměkka. 
- 
                                3Vyndáme maso, vykostíme, nakrájíme a dáme zpět do vývaru. 
- 
                                4Přidáme nakrájenou zeleninu. 
- 
                                5Rozšleháme žloutky se smetanou a přelijeme je hotovou polévkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        