Chebský makový koláč
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 6438 kcal
- Sacharidy 803 g
- Tuky 304 g
- Sodík 2055 mg
- Bílkoviny 205 g
- Uhlovodany 791 g
- Cholesterol 545.7 mg
- Draslík 6654.4 mg
- Vláknina 271778 mg
- Vitamín A 271778 mg
- Vitamín B6 2.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.7 mg
- Vitamín E 36.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 90 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Do mísy dáme mouku a uprostřed uděláme důlek. 
- 
                                2Smícháme droždí s trochou cukru a vlažného mléka a vlijeme do důlku. 
- 
                                3Přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. 
- 
                                4Do pěny utřeme máslo se 100g cukru a vmícháme postupně vejce, špetku soli a citronovou kůru. 
- 
                                5Vypracujeme hladké těsto a necháme částečně vykynout. 
- 
                                6Na pomoučněném vále vyválíme placku, dáme na vymazaný plech a necháme kynout. 
- 
                                7Připravíme náplň. Svaříme mléko, cukr, med a máslo. 
- 
                                8Vysypeme mák a vaříme na mírném ohni za stálého míchání. 
- 
                                9Přidáme rozinky a citronovou kůru a necháme vychladnout. 
- 
                                10Rozetřeme na těsto, posypeme směsí mandlí a cukru a dáme do předehřáté trouby. 
- 
                                11Pečeme 30 minut při 180 stupních. 
- 
                                12Teplý koláč nakrájíme na řezy. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        