Jablková žemlovka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1003 kcal
- Sacharidy 130 g
- Tuky 48 g
- Sodík 43 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 180.2 mg
- Draslík 248.3 mg
- Vláknina 6875.5 mg
- Vitamín A 6875.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 43.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Veku nebo žemle, případně vánočku nakrájíme na tenké plátky. 
- 
                                2Vymastíme pekáč polovinou másla, na dno poskládáme vedle sebe 1/3 plátků žemle, kterou jsme před tím namočili v rozšlehaných vejcích s mlékem. 
- 
                                3Na plátky pak rozprostřeme polovinu nastrouhaných nebo nakrájených jablek, posypeme opranými a spařenými rozinkami, polovinou krupicového cukru smíchaného s vanilkovým cukrem a skořicí. Také můžeme posypat strouhanými ořechy a rozinkami. 
- 
                                4Potom položíme vrstvu žemle namočené ve vejcích s mlékem a na žemle dáme zbylou polovinu jablek s cukrem, skořicí, rozinkami a ořechy. 
- 
                                5Poslední vrstvu tvoří opět plátky smočené žemle. Pokapeme je zbytkem rozpuštěného másla a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme dorůžova. 
- 
                                6Upečenou žemlovku rozdělíme na čtvercové porce a posypeme moučkovým cukrem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        