Pamlsky plné zeleniny - recept pro psy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 140 g Mouka špaldová
  • 60 g Ovesné vločky
  • 100 ml Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 166 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 56.9 mg
  • Vláknina 3217.2 mg
  • Vitamín A 3217.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 170 °C, plech vyložíme papírem na pečení a odložíme stranou. V míse s vodou dáme rozmrznout zeleninu.

  • 2

    V misce smícháme mouku, petrželku najemno nakrájenou, vločky, olej a zeleninu, kterou scedíme. Důkladně promícháme za stálého dolévání vody. Dáváme pozor aby těsto nebylo příliš řídké.

  • 3

    Těsto vyklopíme na pomoučený vál a krátce prohněteme rukama. Z těsta vyválíme plát zhruba 5 mm široký, nožem vykrajujeme stejné tvary, například obdélníky či čtverce a propíchneme je několikrát špičkou nože.

  • 4

    Tvary klademe na připravený plech, pečeme zhruba 25 minut dozlatova.

  • 5

    Pamlsky přendáme na mřížku a necháme důkladně vychladnout a vyschnout.

Komentáře k receptu