Jehně pečené na rožni
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 17 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 1 g
- Sodík 32298 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 6.7 mg
- Draslík 6.7 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 79.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vyvrhnuté a očištěné jehně bez hlavy omyjeme, zevnitř a zvenku potřeme důkladně solí. 
- 
                                2Připevníme ho k rožni tak, že nohy nad rožněm přitáhneme k tělu a zajistíme je drátem. 
- 
                                3Jehně pečeme vysoko nad žhavým dřevěným uhlím. 
- 
                                4Pokud by jsme chtěli jehně péct nad ohněm, budeme oheň udržovat stranou a pečeme jen v žáru ohně. 
- 
                                5Jehně otáčíme pomalu a hlavně pravidelně, aby se opeklo rovnoměrně ze všech stran. 
- 
                                6Pečeme minimálně 3 - 4 hodiny. 
- 
                                7Upečené jehněčí na rožni je nejchutnější jíst teplé, hned jak se sejme z rožně. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        