Maso se skořicí
Suroviny
- 400 g Vepřové maso libové
- 15 g Česnek
- 2 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Nové koření mleté
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Tymián čerstvý
- 0.333333 kávová lžička Muškátový květ
- 1 kávová lžička Chilli paprička
- 1 kávová lžička Pepř bílý
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 309 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 23 g
- Sodík 196 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 71 mg
- Draslík 68.9 mg
- Vláknina 2022.2 mg
- Vitamín A 2022.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2530.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1V míse promícháme skořici, nové koření, tymián, cukr, muškátový květ. 
- 
                                2Cibuli a česnek nakrájíme na malé kousky a vmícháme do připravené směsi. Přimícháme olej, chilli, citrónovou šťávu a ocet. 
- 
                                3Maso odblaníme a na stranách nařízneme. Maso vmícháme do směsi, osolíme a opepříme. Necháme cca 2 hodiny v chladničce. 
- 
                                4Grilujeme 8 minut z každé strany. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        