Jednohubky z tresky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 585 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 677 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 148.7 mg
 - Draslík 583.6 mg
 - Vláknina 8870 mg
 - Vitamín A 8870 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.4 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 315.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z brambor uděláme kaši a necháme vychladnout. Tresku 10 minut povaříme v mléce. Hrnec necháme částečně zakrytý. Rybu vyjmeme z mléka a odstraníme z ní všechny kosti či kůži.
 - 
                                2
V míse smícháme uvařenou rybu, bramborovou kaši, petrželku, jarní cibulku a koření. Ze směsi vytvoříme malé placičky. Mouku smícháme se solí a pepřem. Placičky obalíme v okořeněné mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Dáme na talíř a asi na 1 hodinu vložíme do chladničky.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme asi 5 mm vrstvu oleje. Rybí placičky smažíme 3 minuty po každé straně, dokud nezezlátnou. Podáváme s tatarskou omáčkou.