Jahodový piškot II
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 630 kcal
 - Sacharidy 85 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 135 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 85 g
 - Cholesterol 153.3 mg
 - Draslík 146 mg
 - Vláknina 2340 mg
 - Vitamín A 2340 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žloutky s cukrem společně vyšleháme a přidáme trochu teplé vody. Pomalu přidáváme mouku a lžící prášku do pečiva.
 - 
                                2
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který vmícháme do již připravené směsi.
 - 
                                3
Pečeme na vymazaném a moukou vysypaném plechu.
 - 
                                4
Mezitím si připravíme jahody, které rozmačkáme s cukrem a pudinkovým práškem. Tuto směs vaříme v hrnci dokud z ní nevznikne kaše, potom přidáme máslo.
 - 
                                5
Na upečený piškot nalijeme jahodovou směs a před podáváním necháme ztuhnout.