Rytířská lahůdka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 50 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 150 g Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 50 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 1 kávová lžička Majonéza
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 0.25 ks Salát hlávkový
  • 0.25 ks Cibule
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 789 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 390 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 210 mg
  • Draslík 92.6 mg
  • Vláknina 5213.6 mg
  • Vitamín A 5213.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Menší kulatý bílý chléb nebo velkou žemli podélně rozkrojíme, ale nedokrojíme, aby se obě poloviny daly rozevřít, ačkoli zůstaly spojené. Jednu polovinu potřeme hořčicí, druhou majonézou. Na půlku s hořčicí položíme listy salátu, na něj navršíme na tenké plátky pečeného hovězího roštěnce (rostbífu). Maso posypeme čerstvou nakrájenou cibulí nebo cibulí sušenou, navrch položíme plátky ementálu a posypeme paprikou. Sendvič (stále otevřený) dáme nakrátko zapéct do horké trouby. Jakmile se sýr roztaví, sendvič vyndáme, sevřeme a podáváme.

Komentáře k receptu