Rajčata s rozmarýnem a ovčím sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Sýr jemný tavený
  • 5 g Máslo čerstvé
  • 8 ks Rajčata
  • 12 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn sušený
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 284 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 69 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 1.5 mg
  • Draslík 436.6 mg
  • Vláknina 4448.3 mg
  • Vitamín A 4448.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme rajčata a stopkami dolů je vložíme do ohnivzdorné a vymazané mísy. Křížem je nakrojíme a stlačíme dužinu tak, aby se vytvořil důlek.

  • 2

    Omyjeme petržel a jemně nasekáme. Oloupeme česnek. Koření a petržel smícháme s olejem, přidáme prolisovaný česnek a směsí naplníme připravené důlky.

  • 3

    Ovčí sýr nakrájíme na plátky a obložíme jimi rajčata.

  • 4

    Rajčata zapékáme na horkém grilu asi 15 minut. Slupka rajčat by měla být lehce nahnědlá. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu