Hruškový kompot s máslem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 157 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 0 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 16.8 mg
 - Draslík 157.3 mg
 - Vláknina 9360 mg
 - Vitamín A 9360 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hrušky oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme máslo a přidáme hrušky. Vaříme na mírném plameni. Hrnec zakryjeme pokličkou, ale ne úplně. Necháme utíkat páru škvírkou mezi pokličkou a hrncem. Občas zamícháme a vaříme 10 minut, dokud hrušky nezměknou a neprovaří se. Hrušky rozmačkáme vidličkou nebo směs rozmícháme ručním mixérem dohladka.