Pečená uzená krkovice v hořčičné krustě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 120 g Ředkvička
  • 800 g Uzená vepřová krkovička
  • 150 ml Voda pitná
  • 150 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 kávová lžička Hořčice kremžská
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Bujón hovězí
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 kg Brambory
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Ocet vinný
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 846 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 659 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 148.2 mg
  • Draslík 948.6 mg
  • Vláknina 11183.5 mg
  • Vitamín A 11183.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce rozšleháme žloutky s hořčicí, pepřem a jemně nasekanou petrželovou natí. Ve vodě uvaříme hovězí bujón. Brambory vaříme ve slupce, slijeme, necháme prochladnout, nakrájíme na kolečka a v míse přelijeme teplým vývarem. Ředkvičky očistíme, pokrájíme na kolečka, petrželovou nať jemně rozsekáme. Smícháme s olejem ocet, osolíme a opepříme.

  • 2

    Uzenou krkovici potřeme žloutkovou směsí, vložíme do pekáče se 150 ml vody a v troubě, předehřáté na 200°C, pečeme zhruba 50 minut. Během pečení podléváme výpekem, podle potřeby přilijeme vroucí vodu.

  • 3

    Mezitím připravíme bramborový salát. K bramborám, přelitým vývarem, přimícháme ředkvičky, petrželovou nať a přelijeme octovou zálivkou.

  • 4

    Upečené maso krájíme na plátky, podáváme s bramborovým salátem.

Komentáře k receptu