Colcannon irský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 143 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 227 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 6.8 mg
 - Draslík 488.9 mg
 - Vláknina 8938.7 mg
 - Vitamín A 8938.7 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.5 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 59.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nastrouhané bílé zelí uvaříme v hrnci s osolenou vroucí vodou 10 minut. Poté scedíme a odstavíme.
 - 
                                2
V pánvi necháme přejít mléko varem, přidáme nakrájené brambory na kostky a nakrájený pórek. Necháme dusit 15 minut, dokud nejsou brambory měkké. Vmícháme muškátový oříšek a brambory a pórek rozšťoucháme. Přidáme scezené zelí a promícháme.
 - 
                                3
Přendáme do servírovací nádoby a uděláme doprostřed lžící důlek, do kterého vlijeme rozpuštěné máslo a ihned podáváme.