Šťavnatý rebarborový koláč s drobenkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2799 kcal
 - Sacharidy 439 g
 - Tuky 113 g
 - Sodík 68 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 358 g
 - Cholesterol 156 mg
 - Draslík 4830 mg
 - Vláknina 72630 mg
 - Vitamín A 72630 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 227.6 mg
 - Vitamín E 5.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 149.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 180C.
 - 
                                2
Rebarboru očistíme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
 - 
                                3
V pánvi nejprve rozpustíme cukr, přidáme 50g másla a rebarboru, přilijeme šťávu z půlky pomeranče, vložíme cca 2cm kousek zázvoru, sušený zázvor a povaříme.
 - 
                                4
Připravíme drobenku z mouky, moučkového cukru a zbytku másla.
 - 
                                5
Rebarborovou směs dáme do zapékací misky, posypeme drobenkou, uhladíme a asi 20min zapečeme do zlatohnědé barvy.
 - 
                                6
Koláč podáváme horký se zakysanou smetanou a snítkou máty, nebo s kopečkem vanilkové zmrzliny.