Brambory pečené se zeleninou a klobásami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 682 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 53 g
 - Sodík 872 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 98 mg
 - Draslík 1268.1 mg
 - Vláknina 12923.1 mg
 - Vitamín A 12923.1 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 55.3 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky, papriky zbavíme semen a nakrájíme příčně na půlky a podélně na čtvrtky, cibuli nakrájíme na měsíčky, klobásy rozpůlíme podélně a příčně.
 - 
                                2
Zapékací mísu vytřeme olejem, dno vyložíme klobásami, překryjeme bramborami, cibulí a paprikou. Směs poklademe plátky másla, osolíme, opepříme, přikryjeme alobalem a v předehřáté troubě pečeme zhruba 45 minut. V průběhu pečení směs lehce promícháme.
 - 
                                3
Brambory servírujeme v míse, v které jsme je pekli.