Dezert s mandarinkami a oříšky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 314 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 42 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 41.3 mg
 - Draslík 175.8 mg
 - Vláknina 3070 mg
 - Vitamín A 3070 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dva pečicí plechy vyložíme pečicím papírem. Na jeden vyznačíme kruh o průměru 23 cm.
 - 
                                2
Ve velké míse ušleháme z bílků tuhý sníh. Přidáváme postupně cukr a šleháme, dokud nebude směs hladká.
 - 
                                3
Do vyznačeného kruhu na papíru naneseme vrstvu sněhové hmoty, na ni ještě po obvodu nastříkáme trubičkou ozdobné pusinky. Ze zbývající sněhové hmoty nastříkáme pusinky na druhý pečicí papír.
 - 
                                4
V předehřáté troubě sušíme při teplotě 140 stupňů 180 minut. Poté pečivo vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Opatrně sloupneme papír na pečení.
 - 
                                5
Ve vychlazené misce našleháme ze smetany šlehačku. Třetinu dáme do pytlíku na zdobení s hubičkou ve tvaru hvězdy. Dáme stranou několik pekanových oříšků a jednu mandarinku na ozdobení. Zbylé oříšky a mandarinky nasekáme a vmícháme do zbývající šlehačky.
 - 
                                6
Na sněhový základ moučníku navršíme směs a ozdobíme upečenými pusinkami, šlehačkou a sekanými oříšky s mandarinkou.
 - 
                                7
Lžičkou vydlabeme zrníčka z granátového jablka a moučník jimi posypeme.