Rybí file z mikrovlnky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 386 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 407 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 124.5 mg
 - Draslík 417.8 mg
 - Vláknina 498.8 mg
 - Vitamín A 498.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rybí file rozřízneme na čtyři 100 g porce, které osolíme, opepříme, do nádoby vylijeme citrónovou šťávu, porce vložíme do šťávy a necháme namáčet 30 minut.
 - 
                                2
Do skleněné misky položíme máslo, vložíme do mikrovlnné trouby na 1 minutu zahřát, potom do teplého másla vložíme připravené porce ryby a dusíme je 4 minuty. Petrželovou nať jemně nakrájíme, spolu se smetanou smícháme, zalijeme ryby a vrátíme zpět do mikrovlnné trouby na 1 minutu.
 - 
                                3
Hotové dušené ryby vytáhneme z mikrovlnné trouby, posypeme nastrouhaným sýrem, přiklopíme víkem a jídlo necháme 2 minuty ustálit.