Malý bílý chléb z domácí pekárny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 357 kcal
 - Sacharidy 74 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 333 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 113.2 mg
 - Vláknina 408.8 mg
 - Vitamín A 408.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu a ocet, na ni přisypeme mouku s kmínem, uprostřed uděláme malý důlek a do něj rozdrobíme čerstvé droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.
 - 
                                2
Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,5 kg a středně propečenou kůrku.
 - 
                                3
Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme, přikryjeme čistou a necháme ho pomalu vychladnout.
 - 
                                4
Kráječem na chleba ho můžeme krájet už krátce po upečení, pro krájení nožem by ale měl být studený.