Chléb s ovesnými vločkami z domácí pekárny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 100 g Ovesné vločky
  • 100 g Šrot ječný
  • 100 g Mouka sójová plnotučná
  • 30 g Droždí
  • 400 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Med včelí
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Fenykl obecný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 333 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 380 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 282.8 mg
  • Vláknina 17056.3 mg
  • Vitamín A 17056.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z domácí pekárny vyndáme pečící formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, postupně přisypeme oba druhy mouky, šrot a vločky, přidáme koření. Doprostřed uděláme malý důlek, do něj přidáme droždí a zakápneme ho medem. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl.

  • 2

    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

  • 3

    Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku a pekárnu zapneme.

  • 4

    V průběhu cyklu hnětení – míchání zkontrolujeme hustotu těsta, v případě nutnosti přilijeme vodu. Suroviny totiž obsahují hodně vlákniny a potřebují více vody.

  • 5

    Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb v ní necháme téměř vychladnout a teprve pak ho opatrně vyklepneme.

Komentáře k receptu