Dort s tvarohem a ovocem II
Suroviny
- 120 g Cukr krystal
 - 120 g Mouka polohrubá
 - 50 g Cukr moučkový
 - 500 g Kompot jahodový
 - 500 g Tvaroh měkký
 - 250 ml Šlehačka
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 1 balení Želatina v prášku
 - 1 balení Želatina čirá
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
 - 2 polévková lžíce Tuk
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 191 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 34 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 84.9 mg
 - Draslík 72.4 mg
 - Vláknina 2172.7 mg
 - Vitamín A 2172.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.2 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Upečeme si dortový korpus - piškot. Celá vejce s cukrem ušleháme do pěny. Opatrně do ní vmícháme mouku. Vymažeme a vysypeme dortovou formu, nalijeme těsto a dáme do předehřáté trouby. Pečeme zhruba 10 minut na 170 stupňů v horkovzdušné troubě. Piškot musí zůstat vláčný. Po upečení necháme zchládnout. Z dortové formy piškot nevyndaváme.
 - 
                                2
Připravíme tvarohový krém. Tvaroh osladíme moučkovým a vanilkovým cukrem dle chuti a opatrně promícháme. Nemícháme dlouho, tvaroh by zřídl. Ušleháme šlehačku. Připravíme si dle návodu želatinu za studena. Do tvarohu zlehka vmícháme šlehačku a želatinu. Vše by mělo mít stejnou teplotu. Na vychladlý piškot, který je stále v dortové formě, nalijeme tvarohový krém.
 - 
                                3
Dáme tuhnout do lednice. Po částečném ztuhnutí poklademe a dozdobíme nakrájeným ovocem. Ovoce potřeme připravenou rozpuštěnou čirou želatinou, nebo cukrovou vodou. Ovoce tak nebude oxidovat a zůstane déle chuťově i vzhledově čerstvé. Dáme znovu do lednice a necháme dostatečně dort ztuhnout. Po úplném ztuhnutí vyjmeme dort z dortové formy a zbylým ovocem můžeme dozdobit ještě boky dortu. Dál uchováváme v lednici a servírujeme vychlazený.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
