Dort Red velvet

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Mouka pšeničná hladká
  • 15 g Kakao
  • 250 g Cukr krupice
  • 120 g Máslo
  • 250 ml Podmáslí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Tresť vanilková
  • 1 kávová lžička Soda jedlá
  • 1 kávová lžička Ocet
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 371 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 186 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 20.1 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve v podmáslí rozmícháme trochu potravinářského barviva, tak aby se dokonale rozpustilo. Dáme stranou.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 170°C.

  • 3

    Připravíme dvě větší mísy. V jedné smícháme změklé máslo s cukrem, do směsi postupně zašleháváme vajíčka s vanilkovým aromatem.

  • 4

    Ve druhé míse smícháme mouku, sůl a kakao. Po troškách přimícháváme směs v první míse a připravené podmáslí.

  • 5

    Nakonec na lžíci smícháme ocet s jedlou sodou ( směs začne šumět ) i hned přimícháme do hotového těsta.

  • 6

    Dvě stejné formy vyložíme pečícím papírem a nalijeme těsto. Dáme péct zhruba na půl až tři čtvrtě hodiny.

  • 7

    Hotový Red velvet vyklopíme a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu