Dušená rýže
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
 - Sacharidy 83 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 141 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 83 g
 - Cholesterol 12 mg
 - Draslík 105 mg
 - Vláknina 6394.7 mg
 - Vitamín A 6394.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Přebranou rýži opláchneme studenou vodou, potom ještě několikrát horkou vodou.
 - 
                                2
Rýži vsypeme do kastrolu, zalijeme vodou, přidáme máslo, oloupanou cibuli se zapíchnutým hřebíčkem a sůl. Na plotně bez míchání přivedeme k varu. Přiklopíme pokličkou a rýži dáme dusit do středně vyhřáté trouby, aby změkla a byla sypká, ne však lepkavá.
 - 
                                3
Měkkou rýži vyndáme z trouby a necháme asi 5 minut stát. Odstraníme cibuli s hřebíčkem a rýži vidličkou zlehka nakypříme.
 - 
                                4
Podáváme jako přílohu.