Gratinovaný rajčatový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Salát římský
  • 2 krajíc Chléb konzumní
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 467 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 359 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 633.4 mg
  • Vláknina 9185.8 mg
  • Vitamín A 9185.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chleba nakrájíme nadrobno nebo rozdrtíme v mixéru tak, aby celkové množství činilo 2 šálky.

  • 2

    Bylinky nasekáme najemno, v pánvi rozpálíme máslo, olej a chléb opečeme dozlatova, přidáme bylinky a krátce podusíme. Osolíme a opepříme (polovina dávky).

  • 3

    Rajčata nakrájíme na silné plátky, rozložíme do zapékací nádoby, osolíme, opepříme a posypeme chlebovou směsí.

  • 4

    Zapékáme v předehřáté troubě na 180°C asi 10 minut.

  • 5

    Smícháme dvě lžíce oleje, ocet, sůl a pepř. Salátové listy pláchneme, osušíme a přelijeme dresinkem. Rozložíme na talíře a navrch dáme gratinovaná rajčata. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu