Obloha Marie - Louisy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Chřest bílý
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 50 g Lanýž
  • 300 ml Hovězí vývar základní
  • 4 ks Artyčoky
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 624 kcal
  • Sacharidy 109 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1200 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 108 g
  • Cholesterol 37.5 mg
  • Draslík 3973 mg
  • Vláknina 109815 mg
  • Vitamín A 109815 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 119.1 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Artyčoky rozpůlíme, očistíme a spodní části vydlabeme lžičkou.

  • 2

    Žampiony pokrájíme, vložíme do hrnce, podlijeme vývarem a vaříme 20 minut. Osolíme, opepříme a rozmixujeme na kaši.

  • 3

    Lanýže a chřest nakrájíme na proužky a na másle lehce orestujeme.

  • 4

    Do pekáčku naskládáme artyčoky, které jsme naplnili žampionovou kaší, zasypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct. Pečeme asi 15 minut.

  • 5

    Na talíř položíme plněný artyčok a navrch několik orestovaných proužků lanýžů a chřestu.

  • 6

    Tato obloha je vhodná k jehněčímu masu a drůbeži.

Komentáře k receptu