Be-be koláč s hořkou čokoládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 223 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 280 g Čokoláda hořká
  • 85 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr moučkový
  • 200 g Sušenky BeBe světlé jemné
  • 250 ml Mléko plnotučné
  • 350 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Želatina
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 630 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 131 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 158.8 mg
  • Draslík 225.1 mg
  • Vláknina 6550 mg
  • Vitamín A 6550 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 208.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180 °C.

  • 2

    Be-be sušenky rozválíme válečkem, vsypeme do mísy s padesáti pěti gramy cukru, zalijeme rozpuštěným máslem a řádně promícháme. Směs natlačíme do koláčové formy a pečeme zhruba osm minut. Koláč necháme vychladnout.

  • 3

    200 gramů čokolády nastrouháme a odložíme. Želatinu s mlékem ohřejeme ve vodní lázni, až želatina nabobtná. Poté přimícháme zbylý cukr, nastrouhanou čokoládu, vanilkový cukr a rozmíchané žloutky. Směs mícháme až se všechny přísady úplně rozpustí. Poté rendlík se směsí dáme do chladné lázně. Občas mícháme až do chvíle, kdy má směs pokojovou teplotu, poté ji odložíme.

  • 4

    Mixerem ušleháme pevný sníh z bílků, přidáme dvě lžíce krupicového cukru. Hotový sníh "zabalíme" do krému. Vmícháme i ušlehanou šlehačku.

  • 5

    Směs vlijeme do sušenkového koláče a necháme v ledničce řádně vychladit.

  • 6

    V míse umixujeme do pěny bílky se špetkou soli, vmícháme zbylý cukr a po částech zamícháme do vychladlého želatinového krému.

  • 7

    Poté vlijeme do koláče ze sušenek a necháme v lednici vychladit. Před podáváním zdobíme čokoládovými hoblinkami.

Komentáře k receptu