Kuřecí a krabí maso na špízu s rajčatovou majonézou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kuřecí prsa
  • 100 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 1500 g Krab
  • 200 g Majonéza
  • 100 ml Víno bílé
  • 0.333333 kávová lžička Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 840 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 1597 mg
  • Bílkoviny 92 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 301.3 mg
  • Draslík 1887.8 mg
  • Vláknina 860.8 mg
  • Vitamín A 860.8 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20 mg
  • Vitamín E 6.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Vložíme do nádoby s vínem a přivedeme k varu. Podusíme 6-8 minut, poté maso z vína vyjmeme.

  • 2

    Čerstvé kraby vaříme v jiném hrnci ve vroucí osolené vodě asi 5 minut. Když zčervenají, vyjmeme je a necháme vychladnout. Poté oddělíme od krabího trupu klepeta, maso vyjmeme a nakrájíme na kostky.

  • 3

    Česnek oloupeme, prolisujeme a vložíme do mixéru spolu s konzervovanými rajčaty. Přidáme sůl a pepř a rozmixujeme najemno. Do rozmixované hmoty ručně vmícháme majonézu.

  • 4

    Na špízy napichujeme střídavě oba druhy masa a podáváme s miskou rajčatové majonézy. Zdobíme najemno nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu